Secretar de stat: R. Moldova a pierdut investitori străini din cauza drumurilor de o calitate proastă

Secretar de stat: R. Moldova a pierdut investitori străini din cauza drumurilor de o calitate proastă

Republica Moldova a înregistrat cazuri când investitorii străini au refuzat să investească bani în anumite zone din ţară din cauza infrastructurii proaste. Potrivit secretarului de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi, drumurile reprezintă un element cheie pentru companiile externe care vor să investească în Moldova, notează IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am avut potenţiali investitori care nu au făcut investiţii din cauza infrastructurii. Avem exemple multe când o companie investitoare a trecut pe acest drum şi a zis: scuzaţi, vă rog, faceţi drumul şi revenim. Timpul de transportare este un lucru care se monitorizează de către investitori permanent. Fără logistică nu se face nimic”, a declarat Anatol Usatîi în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul de televiziune Moldova1.

Întrebat cum decid autorităţile dacă să repare un drum sau altul, secretarul de stat afirmă că acest lucru se face în baza unui plan multianual şi a unei strategii în care se regăseşte lista prioritară a drumurilor din ţară.

Totuşi, în opinia funcţionarului, ceea ce reprezintă o prioritate pentru unii politicieni, poate fi contrariu pentru alţii. Astfel, priorităţile pot fi schimbate la nivel politic.

Referitor la calitatea de reabilitare a drumurilor din ţară, Anatol Usatîi susţine că traşi la răspundere sunt responsabilii de şantiere, care pot fi cercetaţi şi penal pentru neexecutarea atribuţiilor de serviciu.

„Pe parcursul executării lucrărilor, noi nu plătim toţi banii, 10 % se reţin în contul de stat al Administraţiei de Stat a Drumului pentru rectificarea potenţială a defectelor după primul sezon. Eliberăm aceşti bani după un an”, a concluzionat ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările