Se anunţă vreme caniculară în Republica Moldova

Se anunţă vreme caniculară în Republica Moldova

FOTO 123RF

Pentru acest sfârşit de săptămână, 21-23 iunie, se anunţă vreme caniculară. Meteorologii au emis o avertizare cod galben, pe arii extinse fiind prognozate temperaturi de până la +33 de grade Celsius, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele trei zile, în nordul ţării temperatura va varia între +16...+19 pe parcursul nopţii, iar ziua între +28...+31 de grade. În centrul ţării mercurul în termometre va urca până la +17 grade Celsius noaptea, iar ziua – până la +31. În sud, va fi cel mai cald. Noaptea sunt prognozate până la +21 de grade, iar ziua până la +33 de grade.

Pentru vineri şi sâmbătă, la nord şi în centru sunt prognozate ploi cu descărcări electrice. În nord ploile se vor menţine şi în prima parte a săptămânii viitoare. Vremea treptat se va răcori, iar către ziua de joi temperaturile vor scădea până la +21...+24 de grade Celsius.

Acum o săptămână, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a instalat corturi anticaniculă, deschise de la ora 11.00 până la 18.00. În capitală acestea sunt amplasate în apropiere de centrul comercial „1000 de Mărunţuşuri”, în preajma „Pieţei Centrale”, a „Pieţei Matei Basarab”, pe strada Ginta Latina, 18 şi pe strada Calea Ieşilor, 1. Corturi sunt instalate şi la Comrat, Ungheni, Hânceşti şi Căuşeni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: