Salarii cu 8% mai mari pentru cadrele didactice din Moldova, începând cu 1 septembrie

Salarii cu 8% mai mari pentru cadrele didactice din Moldova, începând cu 1 septembrie

FOTO sfs.md

Profesorii vor primi salarii mai mari, începând cu 1 septembrie curent, potrivit unui proiect aprobat de Guvern miercuri, 11 iulie. Salariul de funcţie al cadrelor didactice şi al personalului ştiinţifico-didactic din instituţiile de învăţământ finanţate de la buget va fi indexat cu 8%.

În urma modificărilor propuse, salariul de funcţie al unui rector va spori până la 6.460 lei, iar al unui profesor universitar – până la 4.840 lei. Cu 325 de lei sa va majora salariul conferenţiarilor universitari, iar cel al lectorilor va creşte cu circa 300 de lei. 

De menţionat că de salarii majorate vor beneficia şi asistenţii universitari, antrenorii şi formatorii din învăţământul superior. După acelaşi algoritm vor fi majorate salariile angajaţilor din învăţământul general şi profesional tehnic. 
 
Pentru efectuarea majorărilor, în anul curent, în bugetul de stat sunt prevăzute mijloace în sumă de 130 milioane de lei.
 
Salariile de funcţie ale cadrelor didactice şi ale personalului ştiinţifico-didactic se indexează anual, la 1 septembrie, pe măsura creşterii procentuale a salariului mediu prognozat pe economia naţională, faţă de salariul mediu al cadrelor didactice atins în ultimul trimestrul al anului precedent. 

În condiţiile în care în trimestrul IV al anului 2017 salariul mediu a constituit 5.722 de lei, iar cuantumul salariului mediu lunar pe economie prognozat pentru anul curent este de 6.180 de lei, indexarea va fi de 8%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: