S-au strâns semnăturile necesare pentru proiectul de modificare a Constituţiei

S-au strâns semnăturile necesare pentru proiectul de modificare a Constituţiei

FOTO Arhivă

Au fost colectate 39 de semnături pentru lansarea proiectului de lege privind modificarea Constituţiei cu privire la excluderea imunităţii parlamentare, a anunţat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în timpul şedinţei de vineri, 8 aprilie, a Parlamentului, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Luni (11 aprilie n.r.) proiectul de lege va fi expediat la Curtea Constituţională pentru a fi expertizat şi imediat cum este avizul Curţii proiectul de lege va fi înregistrat în procedură legislativă”, a mai spus oficialul.
 
Preşedintele legislativului a comunicat că de asemenea a fost pregătit un proiect de lege de modificare a Codului electoral în ceea ce ţine de alegerea preşedintelui. Proiectul de lege va transmite tot luni în adresa Comisiei de la Veneţia, iar de la Ministerul Justiţiei, oficialul cunoaşte că acesta ar putea fi expertizat către luna iunie. Numai după expertizare acesta va fi înregistrat în procedură legislativă.
 
Cât ţine de legea numită simbolic „Big brother”, privind reglementarea tehnologiilor informaţionale, Andrian Candu a spus că aceasta încă nu a ajuns în procedură legislativă, dar imediat cum va ajunge vor fi organizate dezbateri publice ample pe marginea proiectului. De asemenea, proiectul va fi trimis spre expertizare Consiliului Europei şi şeful legislativului să asigurări că nu va fi propus spre adoptare fără acest aviz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: