S-a stins din viaţă fostul disident basarabean Valeriu Graur

S-a stins din viaţă fostul disident basarabean Valeriu Graur

Ultima poză a lui Valeriu Graur (stânga), alături de Tudor Basarabeanu

Fostul membru al unei organizații conspirative antisovietice ce a activat în RSSM în anii 70-începutul anilor 80 ai secolului trecut a încetat din viață sâmbătă, la Bucureşti, din cauza unei boli grave.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valeriu Graur a fost membru al Frontului Naţional Patriotic din Basarabia, din care au făcut parte şi regretaţii Gheorghe Ghimpu, Alexandru Usatiu-Bulgăr. După decesul lui Valeriu Graur, singurul fost membru al Frontului Naţional Patriotic rămas în viață este Alexandru Șoltoianu, care locuiește la Moscova și va sosi în această toamnă la Chișinău, anunţa Centrul de Tehnologii Media, într-un comunicat de presă.

Valeriu Graur s-a născut la 23 decembrie 1940 în oraşul Reni, Ucraina (Basarabia de Sud). La vârsta de şase luni a fost deportat împreună cu părinții în Siberia. În ultimii ani ai vieții sale a trăit la București. Funeraliile lui Valeriu Graur vor avea loc mâine, cu începerea de la ora 13.00, la biserica "Sf. Ierarh Nicolae" din cartierul Dămăroaia din București, după ce va fi înmormântat la cimitirul din același cartier.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: