S-a majorat numărul de buletine în anumite secţii de votare

S-a majorat numărul de
buletine în anumite secţii de votare

FOTO Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comisia Electorală Centrală a decis majorarea numărului de buletine de vot destinate celor 30 de secţii de votare unde îşi pot exercita dreptul la vot şi cetăţenii domiciliaţi în raioanele de est ale Republicii Moldova unde autorităţile constituţionale nu deţin controlul. De asemenea, s-a decis majorarea numărului de buletine şi în secţiile de votare din patru oraşe din UE, transmite IPN.

Secretarul CEC, Veaceslav Agrigoroae, a spus că, pentru buna organizare a scrutinului şi în urma mai multor solicitări ale cetăţenilor din unităţile teritoriale din stânga Nistrului, s-a propus majorarea numărului de buletine până la plafonul maxim de trei mii de exemplare pentru fiecare din cele 30 de secţii de votare.
 
La propunerea preşedintei CEC, Alina Russu, suplimentar s-a decis majorarea tot până la trei mii a numărului de buletine în oraşul Ferrara (Italia), Talinn (Estonia), Vilnius (Lituania) şi Riga (Letonia). Decizia a fost motivată prin faptul că se observă o mobilizare masivă a cetăţenilor din diasporă la vot.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: