Rusia a interzis importul de carne din Republica Moldova

Rusia a interzis importul de carne din Republica Moldova

FOTO arhivă

Federaţia Rusă a interzis importul de porcine şi produse din carne de porc din Republica Moldova. Serviciul Federal de supraveghere în domeniul fitosanitar şi veterinar (Rosselhoznadzor) anunţă că decizia a fost luată ca urmare a focarelor de pestă porcină depistate în Moldova, dar şi în legătură cu lipsa de informaţie cu privire la măsurile întreprinse de partea moldovenească în scopul localizării focarelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rosselhoznadzor subliniază că restricţiile sunt temporare şi vizează şi tranzitul pe teritoriul Federaţiei Ruse. 

Serviciul Federal de supraveghere în domeniul fitosanitar şi veterinar anunţă că se va adresa către Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor  de la Chişinău cu rugămintea de a prezenta o informaţie detaliată cu referire la măsurile întreprinse pentru localizarea focarelor şi împiedicarea răspândirii infecţiei pe teritoriul Republicii Moldova.

Amintim că două focare cu suspiciune de infectare cu virusul pestei porcine au fost depistate în satele Moşana şi Cernoleuca din raionul Donduşeni, pe 22 septembrie. Prezenţa pestei a fost confirmată de Laboratorul Central din Madrid, Spania. Directorul ANSA, Gheorghe Gaberi, a declarat că instituţiile responsabile au întreprins toate măsurile necesare pentru a evita răspândirea infecţiei.

Cazurile de infestare cu pestă porcină din Moldova au fost confirmate de Laboratorul Central din Madrid, Spania. Directorul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Gheorghe Gaberi, afirma că instituţiile responsabile au întreprins toate măsurile necesare pentru a evita răspândirea infecţiei. În Republica Moldova nu s-au înregistrat alte cazuri decât cele anunţate anterior, din două localităţi ale raionului Donduşeni.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările