Rusia anunţă când ar putea testa pe oameni un vaccin împotriva COVID-19

Rusia anunţă când ar putea testa pe oameni un vaccin împotriva COVID-19

FOTO tass.ru

Federaţia Rusă ar putea începe testarea pe oameni a unui vaccin împotriva COVID-19 în luna iunie. Anunţul a fost făcut de directorul Centrului Ştiinţific „Vector”, Rinat Maksiutov, care susţine că testarea deja a fost efectuată pe şoareci, iar acum urmează să fie făcută şi pe maimuţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui, la sfârşitul lunii aprilie va fi încheiată perioada de experimente asupra animalelor în laborator, iar în luna iunie ar putea fi testate vaccinurile experimentale şi pe oameni. 

Vaccinul va fi testat iniţial pe 60 de voluntari, scrie presa rusă.
 
Testarea vaccinului pe oameni nu va fi uşoară, însă acesta nu va vătăma persoanele testate, a dat asigurări Ana Popova, şefa Serviciului Federal de Supraveghere a Protecţiei Drepturilor Consumatorului şi a Bunăstării Omului.
 
Anterior, şefa Agenţiei medico-biologice a Federaţiei Ruse, Veronica Skvorţova, afirma că în Federaţia Rusă au fost elaborate şapte prototipuri de vaccinuri împotriva COVID-19.
 
Vaccinurile au fost dezvoltate prin metoda de inginerie genetică din proteine ​​recombinate. Acum, experţii agenţiei identifică cel mai eficient vaccin.

Vaccinul ar putea deveni disponibil pentru utilizarea în masă în aproximativ 11 luni. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: