Rusia a ameninţat oficial Republica Moldova cu un război pe Nistru

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ce te temi nu scapi niciodată- Rusia a ameninţat oficial Republica Moldova- aceasta a vorbit prin intermediul Radioului oficial de propagandă Vocea Rusiei de iminenţa unui război pe Nistru între Republica Moldova şi fals-declarata Transnistrie.

Radioul de stat Vocea Rusiei vorbeşte de iminenţa unui război pe Nistru. Aici nu e vorba de nici o previziune sau analiză geo-politică ci chiar de o ameninţare trimisă de Rusia către Republica Moldova care prin reinstalarea unui guvern pro-european a pus capăt definitiv oricărei false speranţe ca al doilea stat românesc să o mai ia spre Est.

Românizarea-europenizarea Republicii Moldova de după 2009 cu susţinerea necondiţionată a clasei politice de la Vest de Prut şi a întregii Europe face ca Rusia să îşi reactiveze sistemele clasice prin care ea ştie cel mai bine să blocheze schimbările de direcţie din foştii sateliţi- forţa armată.

Este foarte probabil şi de aşteptat ca scenariul din Georgia să se repete şi de această dată dar cu un final cu totul neprevăzut pentru strategii ruşi- al doilea stat românesc nu are graniţă directă cu Rusia iar cea mai lungă graniţă este cu un stat care îi este mai mult decât aliat- România-Europa.

Uniunea Europeană nu va mai sta deoparte de acestă dată şi este de aşteptat ca aceasta să susţină deschis soluţionarea definitivă a conflictului transnistrean prin eliminarea teroriştilor care ocupă estul Republicii Moldova.

Este foarte posibil ca Europa să vrea să îşi dovedească unitatea în faţa europenilor şi să vină deschis lângă România în susţinerea Republicii Moldova în faţa unui posibil conflict armat.

Conflictele de pe Nistru riscă să devină armate. Deocamdată, situaţia este incertă, dar există perspective ca aceasta să depăşească limita, transmite Vocea Rusiei.(Citeste mai mult: adev.ro/mohl6y)

"Chişinăul pare destul de confuz. De la încetarea conflictelor armate, părţile n-au fost niciodată mai aproape de reluarea ostilităţilor decât la momentul actual", comentează site-ul rusesc.

Este binecunoscut că Vocea Rusiei a fost multe ori folosită pentru a transmite punctul de vedere al Rusiei cu privire la problemele interne din cele două state româneşti. Deşi oficial ar trebui să acopere demersuri jurnalistice în realitate acest portal reprezintă principalul mijloc de disiminare a propagandei ruseşti în România şi Republica Moldova.

Ameninţarea vine şi în contextul în care premierul Leancă a declarat la sediul NATO de la Bruxelles că Republica Moldova doreşte să devină dintr-un consumator de securitate un furnizor de securitate. Ori nu trebuie să fii un geniu să îţi dai seama că al doilea stat românesc se pregăteşte să renunţe la neutralitate pentru a intra în NATO cel mai probabil prin România. Ce înseamnă acest lucru? Că teroriştii transnistreni îşi vor pierde peste noapte puterea iar pentru a împiedica acest lucru vor încerca orice inclusiv repornirea conflictului armat. Este în firea regimurilor totalitare să îşi dea ultima suflate într-o confruntare armată deoarece liderii nu pot vedea iminenţa sfârşitului lor.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite