Ruperea hărţii României Mari în plenul Parlamentului Moldovei nu-i supără pe români. „Avem răbdare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, susţine că ceea ce s-a întâmplat în Parlamentul de la Chişinău (ruperea în mod public a hărţii României Mari de către deputatul socialist Vlad Bătrîncea, n.r.) nu priveşte România şi că ţara vecină va continua să susţină Moldova indiferent de obstacole.

Declaraţia a fost făcută de către Marius Lazurca, ambasadorul României în Republica Moldova, 

„Cred că acest incident vizează mai curând politica internă a Republicii Moldova. Un politician a ţinut să distrugă un obiect cu uz didactic. Asemenea obiecte de uz didactic care pot sau nu avea o conotaţie politică există foarte multe. De pildă, când se predă istoria URSS, se face uz de harta URSS. Nu te poţi supăra pe creioane. Nu e un moment istoric, ci are legătura cu istoria”, a declarat diplomatul român în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

Marius Lazurca a mai spus că România va continua să ajute Republica Moldova. „Nu ne-am pierdut răbdarea. România şi-a asumat un rol faţă de Republica Moldova, care este o democraţie tânără, cu dificultăţi de creştere. Politica noastră nu se schimbă în funcţie de sondaje. Scopul nostru nu este dispariţia Republicii Moldova, ci consolidarea până va ajunge la statutul de stat membru al UE”, a declarat şeful misiunii diplomatice române la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite