România vrea să atragă mai mulţi turişti din Republica Moldova, după ce intră în vigoare abolirea regimului de vize în UE

România vrea să atragă mai mulţi turişti din Republica Moldova, după ce intră în vigoare abolirea regimului de vize în UE

Castelul Peleş. FOTO Adevărul

Ridicarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova care călătoresc în spaţiul Schengen, dar şi campaniile viitoare de promovare la Chişinău a destinaţiilor româneşti, vor aduce în România un plus de peste 10.000 de turişti din ţara vecină în acest an, estimează Răzvan Filipescu, preşedintele Autoritatea Naţională pentru Turism.

"Ne aşteptăm ca în acest an, după ridicarea vizelor, să avem un plus de peste 10.000 de turişti din Republica Moldova. În anul 2013 au venit în România aproximativ 33.000 de turişti din această ţară, iar în 2012, circa 29.000", a declarat agenţiei MEDIAFAX Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), prezent la un târg de turism care se desfăşoara între 10 şi 13 aprilie la Chişinău.

El spune că România va începe în luna septembrie o campanie de promovarea outdoor la Chişinău şi în media din Republica Moldova, care va dura un an şi va costa 300.000 de euro.

Vor fi promovate litoralul românesc, staţiunile balneare, printre care Vatra Dornei, Slănic Moldova şi Sovata, city break-urile în Bucureşti şi Iaşi, Valea Prahovei şi croazierele pe Dunăre.

"Am constatat că Delta Dunării este o destinaţie care prezintă interes pentru turiştii din Republica Moldova", a mai spus Filipescu.

 La standul României din târgul de la Chişinău şi-au expus ofertele 16 firme din ţară, şi alte câteva societăţi de turism, care au venit cu standuri proprii.

Parlamentul European şi Consiliul European au luat recent decizia finală privind includerea Republicii Moldova pe lista ţărilor ai căror cetăţeni nu vor mai avea nevoie de vize, începând cu 28 aprilie, pentru a călători în Spaţiul Schengen.

De eliminarea vizelor vor beneficia doar cetăţenii din Republica Moldova care deţin un paşaport biometric.

Ridicarea vizelor nu înseamnă că moldovenii vor putea intra în spaţiul Schengen pentru a munci, ci doar în scopuri turistice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: