Rezultatele operaţiunii „Autobuz”: 44 șoferi au fost sancționați

Rezultatele operaţiunii „Autobuz”: 44 șoferi au fost sancționați

Autobuzele vechi provoacă pierderi de milioane de lei la bugetul capitalei

Poliţia Rutieră a demarat operaţiunea specială „Autobuz" cu scopul de a responsabiliza şoferii şi pentru a scoate din circuit autoturismele care nu corespund cerințelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul acțiunii întreprinse, şoferii care circulau pe traseele: Chișinău - Orhei, Chișinău - Anenii Noi, Chișinău - Hăncești au fost verificaţi riguros de către autorități. Potrivit unui comunicat, din 113 unități de transport verificate, la 44 au fost depistate abateri de la legislație. Șoferilii au fost sancționați în funcție de încălcarea comisă. Astfel opt dintre aceştia s-au ales cu procese verbale pentru exces de viteză, iar trei pentru nefolosirea centurii de siguranță.

Oamenii legii au întocmit un proces verbal și pentru conducerea vehiculului care nu a fost supus reviziei tehnice și alte nouă procese verbale pentru nerespectarea de către conducătorii auto a condițiilor stabilite în licență. În cadrul aceleiași operațiuni, șoferii au fost sancționați de reprezentanții Ministerului Transporturilor și de către reprezentanții Inspectoratului Fiscal. Poliţia Rutieră face apel către şoferii implicați în transportul de călători să manifeste responsabilitate și prudență sporită pentru a preveni accidentele de circulație cu implicarea transportului public de călători.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările