REVISTA PRESEI: Soldatul sovietic din Scoreni a rămas fără o mână şi un picior, dar şi fără armă

REVISTA PRESEI: Soldatul sovietic din Scoreni a rămas fără o mână şi un picior, dar şi fără armă

Monumentul soldatului sovietic din Scoreni a fost distrus

Monumentul soldatului sovietic, instalat în urmă cu aproape 30 de ani la intrarea în satul Scoreni, raionul Străşeni, a fost vandalizat. Poliţia presupune că hoţii au furat bucăţile din monument pentru a le vinde la fier uzat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit PRO TV, sătenii au descoperit ieri că monumentul, situat la intrarea în satul Scoreni, raionul Străşeni, a fost devastat. Unul dintre sătenii care locuieşte în spatele monumentului spune că în urmă cu două nopţi a auzit gălăgie, dar când a ieşit afară n-a văzut nimic. Indignaţi, sătenii presupun că hoţii vor duce  bucăţile de statuie la fier uzat. Primarul satului consideră însă că incidentul are conotaţie politică şi eletorală. Cazul este cercetat de poliţie.

Voronin: Nu îl schimbăm pe Lenin cu Lupu

Partidul Comuniştilor nu va vota în niciun caz pentru candidatura lui Marian Lupu la funcţia de şef al statului. Declaraţia a fost făcută de liderul PCRM, Vladimir Voronin, la emisiunea „Factorul puterii“ de la Publika TV. „Acest lucru este categoric exclus. Am convenit în cadrul partidului şi nici măcar în conversaţii sau discuţii nu dorim să revenim la acest subiect", a punctat Voronin. Întrebat dacă ar vota candidatura lui Marian Lupu în caz că în Piaţa Marii Adunări Naţionale ar fi reinstalat monumentul lui Lenin, liderul PCRM a răspuns categoric: „Nu“. „Noi nu schimbăm asemenea personalităţi istorice cu oamenii pe care i-aţi menţionat“, a precizat Voronin.

Comsomoliștii îi trimit pe liderii alianţei de guvernare la „Paraziții“

Tinerii comsomoliști au decis să le trimită liderilor AIE câte un bilet la concertul trupei româneşti Paraziții, care va avea loc azi seara la Chișinău, scrie Unimedia. „Organizaţia de comsomol a municipiului Chişinău a procurat trei bilete la concertul formaţiei «Paraziţii», pe care le expediază celor trei lideri ai Alianţei pentru Integrare Europeană - 2, cu îndemnul: «Ascultaţi, vă reprezintă! Sunt texte care developează stricăciunea clasei politice»“, spun tinerii comuniști. Reprezentantul PCRM, Igor Dodon, crede că piesele „Paraziții“ sunt potrivite pentru AIE, deoarece guvernarea parazitează pe spatele ţării deja al doilea an, sărăcind populaţia şi încălcând legile. „Să le cânte «Nimic normal» şi «Demisia» celor din Alianţă”, declară acesta.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: