REVISTA PRESEI REGIONALE: Piața din Cimișlia, un focar de infecții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În piaţa din oraşul Cimişlia, locurile de comercializare a produselor sunt amenajate fără autorizaţie sanitară, în lipsa reţelelor de apă şi de canalizare, a unui veceu pentru comercianţi şi cumpărători.

Această situaţie durează deja de 20 de ani, relatează Gazeta de Sud. Potrivit presei locale, la piaţa din Cimişlia se vinde peşte viu sau îngheţat, carne de pui, crenvurşti, carne tocată, biscuiţi, ouă şi alte bunătăţi sub cerul liber şi în praf, alături de noroiul călcat de oamenii care se înghesuie să cumpere produse cât mai ieftine.

Spre deosebire de Rezina, raionul Soroca se confruntă cu o altă problemă: hoții de apartamente, care „s-au înmulțit" în ultima perioadă. Potrivit Observatorului de Nord, în primele două luni ale anului curent, în raionul Soroca au fost înregistrate 46 cazuri de furt. Se presupune că hoţii acţionau în zilele de lucru, între ora 9.00-12.00 când acasă nu se afla nimeni. Poliţia susţine că hoţii alegeau casele la întâmplare, presupunând că ei aveau un set de chei cu care descuiau uşile de la apartamente.

La Căzănești, sătenii se confruntă cu un scenariu de telenovelă: le-a dispărut primarul localității, încă din luna iulie 2010. Cuvântul a făcut public motivul dispariției, care, conform ziarului de raion, funcționarul împrumutase peste 100.000 de Euro de la persoane din raionul Teleneşti. Responsabili din cadrul poliţiei au precizat că primarul a părăsit Republica Moldova prin punctul de trecere al frontierei Talmaza, raionul Ştefan Vodă, la 9 iunie 2010. Rudele lui Alexei Cuşnir spun că acesta s-ar afla în Irlanda, unde câştigă bani ca să întoarcă datoriile. Banii împrumutaţi, fostul primar i-ar fi cheltuit la cazinouri.

Criuleniul se pregătește de „Meșterul Manole"
La Criuleni au început deja pregătirile pentru Festivalul Internațional de folclor „Meșterul Manole". Est-Curierul scrie că acest festival a devenit cartea de vizită a raionului şi este cunoscut în mai multe ţări din Europa şi Asia. Pe parcursul existenţei sale, festivalul a găzduit 150 de colective artistice din diferite ţări.

Ungheniul va avea în scurt timp un monument dedicat lichidatorilor avariei de la centrala atomică de la Cernobîl. Acesta va fi inaugurat pe 26 aprilie, când se împlinesc 25 de ani de la eveniment, informează Expresul de Ungheni. Potrivit presei locale, Societatea „Cernobâl" din Ungheni, care întruneşte circa 150 de membri, a venit la primărie cu iniţiativa de a înălţa acest monument cu cinci ani în urmă. Urmează ca în scurt timp să fie stabilit locul exact al amplasării monumentului. În paralel, se perfectează actele necesare în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite