Revista presei: De la probleme pe piaţa grânelor, la controale la producătorii şi distribuitorii de alcool

Revista presei: De la probleme pe piaţa grânelor, la controale la producătorii şi distribuitorii de alcool

Foto-Arhiva

Presa din Republica Moldova abordează în continuare problemele legate de creşterea preţurilor la alimente şi resursele energetice.

Pe piaţa Republicii Moldova preţurile la cereale şi oleaginoase rămân înalte. Totodată stocurile de cereale sunt minime şi experţii spun că acestea ar putea fi insuficiente pentru a acoperi necesarul până la noua recoltă, anunţă televiiziunea publică TRM Moldova.

Postul de televiziune Prime, o citează pe Viorica Cărare care spune că Agenţia Anti-Monopol pe care o conduce nu are pârghii suficiente pentru a verifica agenţii economici şi crede că noua lege privind concurenţa va repara acest handicap.
Următorii pe care îi va verifica Agenţia sunt agenţii economici de pe piaţa alcoolului şi cei de pe piaţa serviciilor auto.

Portalul Arena, oferă detalii despre cum deputatul PLDM Chiril Lucinschi a aflat vestea cea bună. Acesta se afla în fotoliul dentistului când i s-a propus să devină preşedinte al Comisiei parlamentare cultură, educaţie, tineret, sport şi mass-media. Deputatul PLDM mai informează că la sfârşit de săptămână urma să meargă cu prietenii „la un pahar de vorba", unde trebuia să sărbătorească acest eveniment.

A început vânătoarea de vulpi

Publica TV relatează despre începerea vânătorii de vulpi. Astfel peste 30 de vânători au ieşit, ieri să gonească şi să prindă cel mai râvnit vânat al sezonul de iarnă: vulpea. Şi-au lustruit carabinele, au suflat în goarne, au asmuţat câinii de vizuină şi au cutreierat câmpurile, viile şi livezile din apropierea Chişinăului.

Unimedia susţine că Guvernul are în plan creşterea PIB cu 5% anual, majorarea valorii exporturilor în medie cu 8% în fiecare an, creşterea până în anul 2015 a ponderii de utilizare a energiei alternative la 10% şi reducerea ratei sărăciei absolute până la 22% în anul 2014. Aceştia sunt câţiva dintre indicatorii de impact pe care îi urmăreşte Guvernul prin Planul său de acţiuni pentru anii 2011-2014, aprobat la ultima şedinţă a cabinetului de miniştri.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: