REVISTA PRESEI: Fuziunile dintre partide pot să ducă la conflicte de interese

REVISTA PRESEI: Fuziunile dintre partide pot să ducă la conflicte de interese

Mariajele politice comentate de liderii partidelor extraparlamentare

Mass-media din Republica Moldova continuă să comenteze vizita la Chişinău a lui Joe Biden, dar şi „mariajele" politice.

Ştiri pe aceeaşi temă

În preajma alegerilor locale fuziunile dintre partide pot să ducă la conflicte de interese a oamenilor concreţi. Nu întotdeauna ceea ce decide centru corespunde cu doleanţele celor care vor fi incluşi în lista locală, a declarat Vladimir Ţurcan, preşedintele Partidului "Moldova Unită" în cadrul unei emisiuni la Publica TV.
În acelaşi timp Iurie Roşca ex-lider al partidului Popular Creştin-Democrat, susţine că partidele extraparlamentare au scopuri precise când decid să-şi unească forţele cu formaţiunile politice care au acces în Parlament.
Analistul Igor Boţan spune că şi partidele parlamentare au un interes: "Este vorba despre o optimizare a resurselor, vin alegerile locale. AMN vine cu o zestre foarte bună în cadrul PLDM, peste 100 de primari şi branşe teritoriale destul de dezvoltate", a mai adăugat acesta.

„Şase ore de extaz"
„Şase ore de extaz", titrează Nezavisimaia Moldova, analizând rezultatele vizitei lui Joe Biden în Republica Moldova. Ziarul controlat de comunişti, îl acuză pe premierul Vlad Filat că s-a purtat umilitor în faţa reprezentantului SUA.

Eventis a fost vândut la un preț de 120 de milioane de lei
Compania de telefonie mobilă „Eventis Mobile" a fost vândută la un preț de 120 de milioane de lei unei companii cu capital străin, anunţă Jurnal.md.
Eventis Mobile, controlată de un grup de afacerişti ruşi şi moldoveni s-a lansat pe piaţa Moldovei la sfârşitul anului 2006, dar a intrat în faliment la finele anului 2008.

Milionarii moldoveni apar şi dispar
În perioada anilor 2005-2009 au fost înregistrate 475 de persoane cu venituri anuale de peste un milione de lei, însă numai 12 din ei au fost prezenţi în lista milionarilor în toţi aceşti 5 ani, transmite Info-Prim Neo
Astfel 14 persoane s-au regăsit în acestă listă pe parcursul a patru ani, 16 figurează pe parcurs de trei ani, 54 pe parcurs de doi ani, iar restul, 379 persoane, au beneficiat de venituri mai mari de un milion de lei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările