Restricţii şi obligaţii noi pentru proprietarii de animale de companie

Restricţii şi obligaţii noi pentru proprietarii de animale de companie

Moldovenii care stau la curte vor avea voie să deţină cel mult doi câini Foto: Adevărul

Locatarii care stau la bloc vor trebui să obţină acordul vecinilor dacă vor dori să-şi ia acasă un câine sau alt animal de companie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moldovenii care stau la curte vor putea ţine cel mult doi câini legaţi pe şină de sârmă astfel încât să se poată mişca. Un proiect de lege în acest sens a fost deja aprobat de Guvern şi urmează să obţină şi votul Parlamentului, pentru a intra în vigoare, relevă IPN.

Numărul puilor de animale, până la vârsta de 3 luni, nu este restricţionat. La fel şi numărul speciilor decorative –  peşti, păsări, rozătoare.  Animalele, în special câinii, urmează să fie vaccinaţi şi să aibă carnet medical. Câinii din rasele considerate periculoase – Pit Bull, Boerboel şi Bandog şi maidanezii vor trebui sterilizaţi.

Vor putea fi eutanasiate doar animalele bolnave. Proiectul stabileşte un şir de obligativităţi pentru autorităţile publice locale, care urmează să construiască padocuri pentru animalele rămase temporar fără stăpân.

Ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, a spus că, în avizul ministerului pe trei pagini, a exprimat o serie de  obiecţii şi  sugestii la proiect, şi a solicitat ca ele să fie luate în considerare pe parcursul discuţiilor în Parlament. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările