Republica Moldova a reluat zborurile cu Marea Britanie

Republica Moldova a reluat zborurile cu Marea Britanie

Din 8 ianuarie, ora 00:00, au fost reluate cursele aeriene regulate şi charterele regulate de pasageri cu Marea Britanie. Decizia a fost luată de Comisia Naţională Extraordinară pentru Sănătate Publică, transmite IPN.

Activităţile extraşcolare se vor desfăşura în continuare de la distanţă. Acestea vor putea fi organizate în incinta instituţiilor de învăţământ, începând cu 15 ianuarie 2021.

Se permite trecerea frontiere de stat de către străinii care sunt citaţi de instanţele de judecată/organele de drept din Republica Moldova, precum şi reprezentanţii lor legali, dovedit prin documente confirmative în acest sens. Aceştia nu vor fi impuşi să stea în regim de carantină, lucru valabil şi pentru străinii care călătoresc în scopul perfectării documentelor emise de instituţiile publice din Republica Moldova, dovedit prin documente confirmative, cum ar fi programări, invitaţii etc.

Membrii comisiei au decis ca, în cazul minorilor de până la 14 ani, fişa epidemiologică şi declaraţia pe propria răspundere la punctele de control vamal să fie completată şi semnată de reprezentantul legal sau însoţitorul acestuia.

Hotărârile Comisiei Naţionale Extraordinare pentru Sănătate Publică sunt executorii pentru autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, pentru persoanele fizice şi juridice, indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările