Republica Moldova va recepţiona 132.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 din partea României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin Romania Moldova FOTO Guvernul României

În Republica Moldova va sosi astăzi seara, 17 aprilie, un lot de 132 de mii de doze de vaccin „AstraZeneca”, împotriva noului coronavirus. Donaţia este oferită de Guvernul României şi va fi adusă la Chişinău prin intermediul Mecanismului european de protecţie civilă, transmite IPN.

Serurile anti-COVID-19 sunt transportate cu autocamioanele şi vor sosi la Vama Leuşeni, în jurul orei 19.00.

Donaţia face parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova, anunţat de preşedintele României, Klaus Johannis, cu ocazia vizitei sale oficiale la Chişinău în data de 29 decembrie 2020. În total, Republica Moldova va primi din partea României circa 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19, în calitate de ajutor umanitar.

Primele 21 600 de doze de vaccin „AstraZeneca”, oferite ca ajutor umanitar de către România Republicii Moldova, au fost aduse la Aeroportul Internaţional Chişinău la 27 februarie, cu o aeronavă „SMURD”.

Tot astăzi seara, 17 aprilie, la Aeroportul Internaţional Chişinău va ateriza un avion, care va aduce alte 48 de mii de doze de ser „AstraZeneca”, oferite Republicii Moldova prin intermediul Platformei „COVAX”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite