Republica Moldova va deschide o ambasadă în Japonia

Republica Moldova va deschide o ambasadă în Japonia

Tokyo, capitala Japoniei

Republica Moldova va avea propria ambasadă la Tokyo până la finele anului 2015, iar la anul viitor Japonia va deschide o misiune diplomatică la Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Excelenţa Sa, Dl Shigeki Sumi, Ambasadorul Japoniei în Ucraina şi Republica Moldova, cu sediul la Kiev, a anunţat despre acest lucru în cadrul evenimentului de aniversarea a 15-a de la lansarea proiectului moldo-japonez „2KR”.
 
„Vă asigur că voi depune tot efortul pentru a promova relaţiile dintre Republica Moldova şi Japonia. Atunci, când am oaspeţi din Japonia la Kiev, întotdeauna îi servesc cu vin moldovenesc”, a spus Shigeki Sumi.
 
În presă s-a vehiculat de mai mult timp că una din posibilele candidaturi pentru funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Japonia ar putea fi Vasile Bumacov, ex-ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare. Vasile Bumacov ocupă funcţia de director tehnic al Unităţii de Implementare şi Administrare a Proiectului Moldo-Japonez „2 KR”. „Mi s-a făcut o asemenea ofertă, dar urmează să decidă Guvernul. De fapt, eu sunt un ambasador în Japonia, unde am fost de zece ori în cadrul proiectului „2 KR”, a declarat Vasile Bumacov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările