Republica Moldova are capacitate de stocare a vaccinului la – 70°C în mărime de 140 mii doze de vaccin FOTO

Republica Moldova are capacitate de stocare a vaccinului la – 70°C în mărime de 140 mii doze de vaccin FOTO

Ministerul Sănătăţii a anunţat că Republica Moldova are capacitate de stocare a vaccinului la – 70°C în mărime de 140 mii doze de vaccin în cadrul ANSP, cu posibilitatea de extindere de la sfârşitul lunii ianuarie 2021, cu spaţiu adiţional minim pentru încă 400 mii doze de vaccin la temperatura de -70°C.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, Centrele de Sănătate Publică deţin în dotare congelatoare care asigură temperatura de -20° C. Totodată, în cadrul Mecanismului de răspuns la COVID-19 finanţat de Fondul Global a fost solicitată achiziţionarea a 4 congelatoare: 2 cu regim de temperatură -20 C şi 2 unităţi cu regim -70 C, care urmează să intre în ţară până pe 31 ianuarie

În context, Republica Moldova, la data de 15 ianuarie 2021, a transmis către COVAX, solicitarea  de acordare a vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech care necesită temperatura de păstrare la -70oC. COVAX a informat că este disponibil să acorde unui număr limitat de ţări vaccinul produs de Pfizer/BioNTech în proporţie de 0,25% din populaţie pentru fiecare ţară în luna februarie 2021.

Autorităţile din domeniul sănătăţii depun toate eforturile pentru a asigura populaţia cu vaccin anti- COVID-19 sigur şi eficient, în termeni cât mai rezonabili pentru a preveni transmiterea virusului SARS-COV-2 pe teritoriul ţării.

Congelatorul de la ANSP ce permite stocarea vaccinurilor la temperatura de -70C.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările