Republica Moldova: Încă un avocat prins în flagrant cu mită în valoare de 3.000 de euro

Un avocat din raionul Leova a fost reţinut la sfârşitul săptămânii trecute de ofiţerii de la Centrul Anticorupţie, fiind bănuit că ar fi pretins 3.000 de euro de la o femeie cercetată penal, pentru a determina procurorii şi judecătorii să rezolve cazul în favoarea acesteia.

Potrivit denunţătorului, avocatul ar fi pretins banii pentru a-i influenţa pe procurorii şi judecătorii din Leova să soluţioneze în aşa fel cazul încât femeia să nu mai fie cercetată penal, fiind trasă doar la răspundere contravenţională. Totodată, apărătorul urma să obţină schimbarea măsurii de arest preventiv în privinţa inculpatei pe una pe una non-privativă de libertate.
 
La 17 februarie, avocatul ar fi primit prima tranşă, în valoare de 1.000 de euro, iar a doua zi, vineri, restul 2000 euro din suma pretinsă. Ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a Centrului Anticorupţie au intervenit în momentul transmiterii sumei de 2000 de euro marcaţi „mită CCCEC”. Avocatul a fost reţinut lângă autogara din oraşul Leova. Oamenii legii au pornit o cauză penală pentru trafic de influenţă. Suspectul este cercetat în stare de libertate.

De la începutul anului, este deja al patrulea avocat reţinut de ofiţerii de la Anticorupţie pentru trafic de influenţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: