Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană întreprinde o vizită în Moldova

Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană întreprinde o vizită în Moldova

Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, se va afla în Republica Moldova începând de astăzi, 21 ianuarie, până pe 23 ianuarie. Oficialul va avea discuţii cu oficiali moldoveni de rang înalt şi cu conducerea politică din Tiraspol, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al OSCE, în calitate de Reprezentant Special al Preşedinţiei albaneze a OSCE, Thomas Mayr-Harting, va analiza starea de fapt actuală în procesul de reglementare transnistreană şi, împreună cu părţile, va identifica priorităţile pentru 2020.

La Chişinău, Thomas Mayr-Harting are programate întâlniri cu preşedintele Igor Dodon, prim-ministrul Ion Chicu, viceprim-ministrul pentru reintegrare Alexandru Flenchea, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Aureliu Ciocoi, precum şi cu lideri ai partidelor politice. De asemenea, Reprezentantul Special al OSCE se va întâlni cu ambasadorii rezidenţi ai mediatorilor şi observatorilor în formatul „5+2”, precum şi cu membri ai societăţii civile.

La Tiraspol, Thomas Mayr-Harting se va întâlni cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselskii şi cu reprezentantul politic Vitaly Ignatiev.

La 22 ianuarie, ora 11:30, reprezentanţii mass-media sunt invitaţi la un briefing de presă susţinut de Thomas Mayr-Harting şi reprezentantul politic din partea Chişinăului, Alexandru Flenchea, care se va desfăşura în incinta clădirii Guvernului (intrarea de pe strada Bănulescu-Bodoni).

La 23 ianuarie, ora 11:15, în incinta biroului reprezentantului politic din partea Tiraspolului, (str. Sverdlov 45, Tiraspol), va avea loc un briefing de presă susţinut de Thomas Mayr-Harting şi reprezentantul politic, Vitaly Ignatiev.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: