Rep. Moldova. Poliţiştii se vor afla de Blajini în preajma cimitirelor, chiar şi unde a fost interzis accesul

Rep. Moldova. Poliţiştii se vor afla de Blajini în preajma cimitirelor, chiar şi unde a fost interzis accesul

3.500 de poliţişti se vor afla la datorie, în perioada 9-10 mai, pentru a asigura ordinea publică, circulaţia rutieră şi pentru a monitoriza respectarea regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Oamenii legii se vor afla pe teritoriul şi în adiacentul cimitirelor, atât în localităţile unde a fost permisă oficierea procesiunii de pomenire a celor răposaţi, cât şi în acele localităţi unde accesul în cimitire a fost interzis, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectoratul General al Poliţiei precizează că, în localităţile unde a fost permis accesul în cimitire, oamenii trebuie să evite aglomeraţia la morminte. Poliţiştii vor monitoriza respectarea distanţei sociale şi echiparea corespunzătoare a cetăţenilor cu măşti şi mănuşi.

Totodată, sunt interzise mesele de pomenire şi consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, inclusiv pe teritoriul cimitirelor. Părinţii sunt rugaţi să nu lase copiii nesupravegheaţi.

O altă recomandare ţine de parcarea maşinilor în adiacentul cimitirelor. Acest lucru poate fi făcut doar în locurile permise. De asemenea, oamenii sunt îndemnaţi să nu lase în automobil lucruri de valoare, cum ar fi genţi, bijuterii, bani, telefoane mobile etc.

Potrivit IGP, mai mulţi agenţi de patrulare vor fi prezenţi pe traseele din ţară. Populaţia este îndemnată să circule cu respectarea limitelor de viteze. Consumul alcoolului înainte de a urca la volan, este strict interzis.

În cazul unor situaţii de conflict, acte de violenţă sau alte situaţii de urgenţă, oamenii sunt îndemnaţi să sune la numărul 112.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările