Rep. Moldova. Certificatele COVID se vor cere în toate spaţiile închise care nu sunt servicii esenţiale

Rep. Moldova. Certificatele COVID se vor cere în toate spaţiile închise care nu sunt servicii esenţiale

Comisia extraordinară naţionale pentru sănătate publică va veni, joi dimineaţă, cu măsuri noi în vederea controlului infecţiei de coronavirus. Se va cere certificatul COVID-19 în toate spaţiile închise care nu sunt servicii esenţiale. Declaraţia a fost făcută de premierul Natalia Gavriliţa, într-o conferinţă de presă, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acum se discută care vor fi serviciile esenţiale care nu vor necesita certificat COVID. În rest se va cere peste tot certificatul”, a precizat premierul. Tulpina Omicron are deja răspândire comunitară şi în Republica Moldova, fiind mai contagioasă decât tulpina Delta. În ţară se atestă o creştere a numărului cazurilor de infecţie şi se aşteptă că vor fi mai multe îmbolnăviri decât în valurile precedente. Măsurile de protecţie bazate pe cadrul de alertă nu mai sunt suficiente, a notat primul ministru. Natalia Gavriliţa a precizat că Guvernul şi-a trecut activitatea pe online şi a dat dispoziţie ca 70% din personalul instituţiilor publice din subordineaexecutivului să lucreze de acasă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările