Rep. Moldova. Administrarea celei de-a treia doze contra COVID-19 ar putea începe în decembrie

Rep. Moldova. Administrarea celei de-a treia doze contra COVID-19 ar putea începe în decembrie

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin contra noului coronavirus ar putea începe în luna decembrie, primii fiind lucrătorii medicali. Comitetul naţional de coordonare a imunizării examinează data care să înceapă rapelul, dar şi care va fi combinaţia de vaccinuri, în funcţie de primele doze administrate, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Informaţiile au fost prezentate de către ministra sănătăţii, Ala Nemerenco, în plenul Parlamentului, unde este examinat proiectul care prevede acordarea indemnizaţiei în cazul contractării infecţiei COVID-19 doar personalului medical vaccinat.

Ministrul a precizat că în rândul lucrătorilor medicali, care numără şi infirmierele, acoperirea cu prima doză constituie 91%, iar cu schema completă – puţin pete 86%. Dat fiind faptul că în luna martie lucrătorii medicali au fost cei care erau imunizaţi primii, administrarea dozei a treia tot cu ei va începe.

Ala Nemerenco a menţionat că săptămâna viitoare a fost declarată Săptămâna Vaccinării, urmând să fie desfăşurate mai multe acţiuni de informare şi promovare a vaccinării contra COVID-19, inclusiv cu implicarea echipelor mobile.

Proiectul votat prevede că lucrătorii medicali nevaccinaţi împotriva COVID-19 nu vor beneficia de indemnizaţia unică de 16 mii de lei din partea statului în cazul în care se vor infecta cu noul coronavirus. Nici indemnizaţia de o sută de mii de lei nu va mai fi acordată familiei în cazul decesului lucrătorului medical infectat cu noul coronavirus, dacă acesta nu era imunizat.

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 1,4 milioane de doze, peste 839 de persoane fiind vaccinate cu ambele doze. Până în prezent, în ţară au fost înregistrate peste 321 de mii de infectări cu COVID-19, iar bilanţul deceselor asociate noului coronavirus a depăşit 7 300 de cazuri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările