Reguli mai stricte pentru populaţie şi agenţii economici din Soroca

Reguli mai stricte pentru populaţie şi agenţii economici din Soroca

Chiar dacă, acum patru zile, în municipiul Soroca a fost instituit regimul de carantină, situaţia epidemiologică nu s-a îmbunătăţit. Comisia pentru Situaţii Excepţionale a decis să instituie măsuri mai stricte legate de aflarea oamenilor în stradă şi activitatea economică, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, persoanele cu vârsta peste 63 de ani nu vor putea părăsi domiciliul fără un temei bine argumentat. Se interzic deplasările în grup. Pot fi doar două persoane sau una. În unităţile de transport, persoanele trebuie să poarte mijloace individuale de protecţie.

Se interzice desfăşurarea comerţului cu livrare a mărfurilor şi produselor de orice tip, cu excepţia celor farmaceutice, alimentare şi articolelor igienico-sanitare. Unităţile comerciale care prestează servicii în perioada de carantină sunt obligate să desfăşoare activitate doar cu deţinerea mijloacelor individuale de protecţie.

Se interzice deplasarea în vehicul de orice tip a mai mult de două persoane, inclusiv conducătorul auto.

Potrivit premierului Ion Chicu, măsurile sunt necesare pentru că acţiunile întreprinse până acum nu au avut efectul dorit.

În altă ordine de idei, premierul a anunţat că, începând cu 9 aprilie, de la ora 08.00, se instituie regimul de carantină în localitatea Talmaza din raionul Ştefan Vodă, unde sunt confirmate 29 de cazuri de COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: