Regizorul Viorel Mardare, propus pentru Premiului Naţional

Regizorul Viorel Mardare, propus pentru Premiului Naţional

FOTO europalibera.org

Membrii Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional s-au întrunit luni, 20 august, la Guvern, pentru a examina dosarele candidaţilor participanţi la concurs. În cadrul şedinţei au fost prezentate avizele grupurilor de experţi pentru 19 dosare înregistrate - candidaţii fiind propuşi pentru performanţe în medicină, artă, cultură, agricultură, ştiinţă, literatură şi istorie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu titlul de excepţie, la propunerea premierului Pavel Filip, pentru decernarea Premiului Naţional a fost propusă şi candidatura renumitului regizor Viorel Mardare, informează serviciul de presă al Guvernului, citat de Adevărul.
 
„Propunerea mea vine în semn de apreciere - este un regizor cunoscut şi autor al mai multor filme de scurt metraj prin care s-a reuşit promovarea Republicii Moldova. Cu părere de rău, anterior nimeni din cei care au conştientizat talentul acestui tânăr nu s-au gândit să-i înainteze dosarul”, a menţionat premierul.
 
Conform regulamentului, membrii comisiei şi-au exprimat opinia prin vot secret. Numele câştigătorilor Premiului Naţional ediţia 2018 urmează să fie făcute publice după aprobarea hotărârii de Guvern.  Laureaţii îşi vor primi distincţiile la 24 august curent, la Gala Premiului Naţional.
 
Premiul Naţional, în valoare de 100 mii de lei, se acordă cetăţenilor Republicii Moldova pentru realizări remarcabile care au îmbogăţit substanţial ştiinţa, tehnologiile, cultura, arta şi sportul, au contribuit  la promovarea imaginii pozitive a ţării pe plan internaţional, au avut un impact considerabil asupra progresului tehnico-ştiinţific şi social-economic.
 
Amintim că Viorel Mardare a fost diagnosticat recent cu cancer. El are nevoie de o intervenţie chirurgicală la o clinică în Austria. În acest sens, mai multă lume s-a solidarizat pe reţelele de socializare şi a adunat suma necesară pentru tratamentul regizorului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările