Regizorul Tudor Tătaru a decedat în această dimineaţă

Regizorul Tudor Tătaru a decedat în această dimineaţă

Regizorul Tudor Tătaru s-a stins din viaţă la vârsta de 55 de ani. Sursa: Vipmagazin.md

Un echipaj de ambulanţă a fost solicitat la sediul Asociaţiei culturale „Buciumul“ în această dimineaţă, la ora 6.20. Medicii n-au putut decât să constate decesul artistului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regizorul şi umoristul Tudor Tătaru, în vârstă de 55 de ani, a trecut în nefiinţă în această dimineaţă, în jurul orei 6.00. Potrivit medicilor de la Spitalul de Urgenţă, un echipaj de ambulanţă a fost solicitat la sediul Asociaţiei culturale „Buciumul“ de pe strada Alexandru cel Bun din Capitală, pentru a-i salva viaţa artistului.

Când au ajuns la faţa locului, salvatorii n-au putut face altceva decât să constate decesul lui Tudor Tătaru. Din datele echipei medicale reiese că Tudor Tătaru ar fi decedat din pricina unui atac de cord. 

Născut pe 1 aprilie 1957 în satul Pojăreni, raionul Ialoveni, Tudor Tătaru a absolvit în 1986 Facultatea Regie de Teatru din cadrul Institutului de Arte din Chişinău. Din 1987 până în 1989 a urmat studiile superioare de regie la Moscova, iar ulterior, timp de trei ani, a fost regizor la studioul „Moldova-film“. În 1992 a înfiinţat studioul independent de filme folclorice şi de comedie „Buciumul“.

În activitatea cinematografică s-a remarcat în 1996 cu regia peliculei „Dănilă Prepeleac“, cu Mircea Diaconu în rolul principal, care a înregistrat un succes fără precedent pe ambele maluri ale Prutului. Ulterior a inaugurat Festivalul de umor „Dănilă Prepeleac“ şi a fost ales preşedinte al Uniunii Umoriştilor din Moldova.

Din anii '90 şi până de curând, Tudor Tătaru a activat şi în cadrul ansamblului folcloric „Tălăncuţa“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: