Recomandările oficialilor UE care au vizitat Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii seniori ai Uniunii Europene, care au efectuat recent o vizită în R. Moldova pentru pregătirea următoarei reuniuni a Consiliului de Asociere la Bruxelles, au enunţat o serie de priorităţi. Printre acestea se numără încheierea rapidă a unui Acord cu FMI şi implementarea reformelor în sectorul bancar, dar şi o investigaţie aprofundată şi imparţială care să conducă la urmărirea penală a celor responsabili de fraudă, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Delegaţiei UE la Chişinău, drept urmare a concluziilor Consiliului din 15 februarie curent Christian Danielsson, şef al Directoratului General pentru Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere al Comisiei Europene, şi Thomas Mayr-Harting, director la Serviciul European pentru Acţiune Externă, au avut întrevederi cu autorităţile din Republica Moldova pentru a discuta foaia de parcurs a reformelor prioritare şi pentru a pregăti Consiliul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană la Bruxelles.

Oficialii europeni au subliniat importanţa angajamentului urgent al Guvernului la o serie de termene limită pentru implementarea priorităţilor individuale de activitate în vederea analizării în cadrul Consiliului de Asociere.

Printre priorităţi se mai menţionează adoptarea şi implementarea măsurilor cheie pentru combaterea corupţiei, dar şi implementarea reformei administraţiei publice, inclusiv a unui dialog constructiv cu toate părţile interesate în vederea implementării Foii de Parcurs a Reformelor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite