Recep Erdogan: „Turcia nu a recunoscut şi niciodată nu va recunoaşte anexarea Crimeei”

Recep Erdogan: „Turcia nu a recunoscut şi niciodată nu va recunoaşte anexarea Crimeei”

FOTO Reuters

Preşedintele turc Recep Erdogan a reiterat că Turcia nu a recunoscut şi că niciodată nu va recunoaşte Crimeea ca parte a Federaţiei Ruse. Totodată, el a reconfirmat că Turcia sprijină integritatea teritorială a Ucrainei. Afirmaţiile au fost făcute vineri, 16 octombrie, în cadrul întrevederii de la Istanbul dintre liderul de la Ankara şi preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Turcia va continua să sprijine integritatea teritorială a Ucrainei, inclusiv a Crimeei”, a declarat Recep Erdogan, potrivit Russia Today

Preşedintele turc a afirmat că Ucraina deţine un rol foarte important în asigurarea stabilităţii, păcii şi securităţii în regiune. 
 
„Turcia nu a recunoscut şi niciodată nu va recunoaşte anexarea Crimeei”, a declarat precizat Erdogan.
 
În august 2019, la o altă întrevedere cu Zelenski, Erdogan la fel a declarat că Turcia nu va recunoaşte anexarea ilegală a Crimeei. Ulterior, mai multe voci din partidul Vatan au încercat să-l convingă pe Erdogan că este cazul să recunoască anexarea Crimeei, dacă Turcia se consideră un partener strategic al Moscovei.

Rusia a anexat Crimeea în martie 2014, la capătul unui referendum organizat sub presiune armată şi contestat de comunitatea internaţională. În urma acestui rapt teritorial, Rusia a fost exclusă din G8 şi s-a trezit lovită cu sancţiuni economice internaţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările