Recep Erdogan: „Turcia nu a recunoscut şi niciodată nu va recunoaşte anexarea Crimeei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Reuters
FOTO Reuters

Preşedintele turc Recep Erdogan a reiterat că Turcia nu a recunoscut şi că niciodată nu va recunoaşte Crimeea ca parte a Federaţiei Ruse. Totodată, el a reconfirmat că Turcia sprijină integritatea teritorială a Ucrainei. Afirmaţiile au fost făcute vineri, 16 octombrie, în cadrul întrevederii de la Istanbul dintre liderul de la Ankara şi preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Turcia va continua să sprijine integritatea teritorială a Ucrainei, inclusiv a Crimeei”, a declarat Recep Erdogan, potrivit Russia Today

Preşedintele turc a afirmat că Ucraina deţine un rol foarte important în asigurarea stabilităţii, păcii şi securităţii în regiune. 

„Turcia nu a recunoscut şi niciodată nu va recunoaşte anexarea Crimeei”, a declarat precizat Erdogan.

În august 2019, la o altă întrevedere cu Zelenski, Erdogan la fel a declarat că Turcia nu va recunoaşte anexarea ilegală a Crimeei. Ulterior, mai multe voci din partidul Vatan au încercat să-l convingă pe Erdogan că este cazul să recunoască anexarea Crimeei, dacă Turcia se consideră un partener strategic al Moscovei.

Rusia a anexat Crimeea în martie 2014, la capătul unui referendum organizat sub presiune armată şi contestat de comunitatea internaţională. În urma acestui rapt teritorial, Rusia a fost exclusă din G8 şi s-a trezit lovită cu sancţiuni economice internaţionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite