Reacţia Fiscului: Show-ul mediatic organizat de CNA este o consecinţă a fraudelor-record pe care le-am descoperit la Metalferos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în această dimineaţă ofiţerii CNA au descins la Serviciul Fiscal Principal de Stat pentru a efectua percheziţii, iar şefului instituţiei, Nicolae Vicol, i s-a adus la cunoştinţă că este bănuit de comiterea mai multor infracţiuni, reprezentanţii instituţiei vin cu o reacţie.

Potrivit unui comunicat de presă, „percheziţiile au coincis cu controalele de la întreprinderea Metalferos unde au fost descoperite fraude-record în Republica Moldova“.

„Întâmplător sau nu, aceste acţiuni de intimidare, reflectate prin show-uri mediatice grosolane, au loc în aceeaşi perioadă în care Serviciul Fiscal de Stat documentează acţiunile unui grup de firme din domeniul telecomunicaţiilor, al exportului de metale etc. Dacă iniţial, până acum câteva săptămâni, puteam vorbi doar despre ameninţări cu răfuiala fizică, iată că, din păcate, astăzi asistăm la un fenomen foarte periculos pentru un stat de drept, mai precis atunci când instituţii ale Statului sunt folosite pentru intimidarea altor instituţii“, potrivit comunicatului de presă.

În 2011, în contextul scandalului legat de fabrica de panificaţie „Franzeluţa“, premierul Vlad Filat a declarat că „păpuşarul nu se linişteşte şi încearcă să-şi impună regulile“. Tot atunci, după luni de suspans, Vlad Filat a deschis cărţile: „Păpuşarul este Plahotniuc". „Nu voi tolera această situaţie. Voi face regulă la Franzeluţa, la Moldtelecom, la Metalferos şi în sectorul energetic", a promis atunci Filat.

În această dimineaţă, mai mulţi angajaţi ai Centrului National Anticorupţie au descins la Fisc şi Guvern pentru percheziţii. Potrivit unui comunicat de presă al CNA, percheziţiile au fost efectuate în 14 locaţii.

După câteva ore, Nicolae Vicol, directorul Serviciului Fiscal Principal de Stat, a fost escortat la Centrul Naţional Anticorupţie unde i s-a adus la cunoştinţă că este bănuit de comiterea mai multor infracţiuni.

Totodată, Viorel Chetraru a negat faptul că CNA-ul ar fi folosit drept instrument de răfuială politică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite