Râul Nistru, amenințat de o catastrofă ecologică ce ar afecta nu doar Moldova, ci și Ucraina și România

Râul Nistru, amenințat de o catastrofă ecologică ce ar afecta nu doar Moldova, ci și Ucraina și România

Adevărul

Ne amenință o catastrofă ecologică pe râul Nistru, susține avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu. La o întrevedere cu ministrul Ecologiei, Gheorghe Șalaru, ea şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia creată la cariera Dombrowski din localitatea Kalush, regiunea ucraineană Ivano-Frankovsk.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mina de 150 de metri adâncime, care pe timpul URSS era furnizor de chimicale, a devenit neîncăpătoare pentru deşeurile chimice extrem de toxice depozitate aici. Doar 12 metri au mai rămas până la marginea carierei. Din cauza supraîncărcării acesteia, barajele instabile de stocare ar putea ceda. În acest caz, aproximativ două milioane de metri cubi de deşeuri ar putea ajunge în Nistru, fiind grav afectată nu doar zona adiacentă acestuia din Republica Moldova, dar şi regiunea Odesa, Delta Dunării din România. Respectiv, Chişinăul va rămâne fără de apă potabilă", se arată într-un comunicat de presă al Centrului pentru Drepturile Omului.

Anterior, ex-preşedintele Ucrainei Victor Iuşcenko a declarat că un eventual accident la mina Dombrovski ar putea afecta 22 % din populaţia Ucrainei.



Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările