R. Moldova a primit grantul de 10 milioane de euro din tranşa a doua de asistenţă macrofinanciară a UE

R. Moldova a primit grantul de 10 milioane de euro din tranşa a doua de asistenţă macrofinanciară a UE

Grantul în valoare de 10 milioane de euro, parte componentă a tranşei a doua din Programul de asistenţă macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova, a intrat pe contul Ministerului Finanţelor, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un comunicat de presă al Ministerului Finanţelor precizează că debursarea mijloacelor aferente tranşei a doua din Programul de asistenţă macrofinanciară a fost posibilă datorită faptului că Republica Moldova a realizat integral acţiunile prevăzute în Memorandumul de înţelegere privind asistenţa macrofinanciară. Acestea includ măsuri importante în domeniile guvernanţei sectorului financiar, a sectorului public, lupta împotriva corupţiei şi spălării banilor, domeniul energiei şi a climatului de afaceri şi implementarea Zonei de Liber Schimb aprofundat şi cuprinzător.

A doua transă din Programul de asistenţă macrofinanciară este alcătuită din 10 milioane de euro sub formă de grant şi 20 de milioane de euro sub formă de împrumut pe termen lung, cu dobândă scăzută. Împrumutul în valoare de 20 milioane de euro a ajuns pe contul Ministerului Finanţelor la data de 16 iulie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: