PSRM va ataca în instanţă aplicarea retroactivă a tarifelor majorate la gaz şi căldură

PSRM va ataca în instanţă aplicarea retroactivă a tarifelor majorate la gaz şi căldură

Igor Dodon, preşedinte de onoare al PSRM.

Reprezentanţii Partidului Socialiştilor anunţă că vor ataca în instanţa de judecată decizia Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică de a aplica retroactiv tarifele majorate la gazele naturale şi la agentul termic. Potrivit PSRM, hotărârea de aplica tarifele majorate din 1 ianuarie este ilegală, or principiul retroactivităţii poate fi aplicat exclusiv când modificarea îmbunătăţeşte situaţia, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Din cauza incompetenţei şi a iresponsabilităţii criminale ale guvernării, astăzi oamenii acestei ţări au mai primit o lovitură serioasă prin majorarea semnificativă a tarifelor la gaz şi agentul termic, care va provoca un nou lanţ de scumpiri la foarte multe produse, inclusiv pâine şi lactate. În mod evident, este o adevărată politică de genocid din partea regimului de la guvernare, în raport cu propriul popor”, se arată într-un comunicat de presă al partidului. „Vom propune revenirea pentru toţi la tarifele anterioare, de până în luna noiembrie, la gazul natural (circa 5 lei m3), iar diferenţa în factură să fie achitată integral de stat”, precizează sursa. Tariful la gazele naturale furnizate la punctele de ieşire din reţelele de distribuţie de presiune joasă (pentru consumatorii casnici) s-a majorat de la 10,19 lei la 14,060 lei pentru un metru cub (fără TVA). Tarifele noi, care vor constitui în jur de 15 lei cu TVA inclus, vor fi aplicate retroactiv, începând cu data de 1 ianuarie 2022. De asemenea, din 1 ianuarie urmează să fie aplicate tarife mai mari şi la termoficare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările