Provocările de la Tiraspol: Un bărbat din Chişinău ar fi autorul atacului cu cocktail Molotov la comisariatul militar. Acesta ar fi acţionat la indicaţiile unui ofiţer SIS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru D., bărbatul din Chişinău acuzat de „structurile de forţă” din Transnistria că ar fi aruncat două cocktail-uri Molotov în clădirea Comisariatului Militar Republican, pe 12 mai 2022.
Alexandru D., bărbatul din Chişinău acuzat de „structurile de forţă” din Transnistria că ar fi aruncat două cocktail-uri Molotov în clădirea Comisariatului Militar Republican, pe 12 mai 2022.

Autorul atacului cu cocktail Molotov asupra Comisariatului militar din Tiraspol, din 12 mai 2022, ar fi Alexandru D., un bărbat din Chişinău, în vârstă de 46 de ani. Acesta ar fi acţionat la indicaţiile unui ofiţer al Serviciului de Informaţii şi Securitate de la Chişinău (SIS), scrie presa din stânga Nistrului.

Potrivit presei de la Tiraspol, Alexandru D. a fost recrutat de un ofiţer SIS, după ce bărbatul a fost anterior condamnat cu suspendare pentru huliganism, iar ulterior a fost reţinut pentru trafic de droguri. 

Profitând de situaţia vulnerabilă a bărbatului, ofiţerul SIS i-ar fi propus acestuia să colaboreze cu structurile de forţă de la Chişinău în schimbul libertăţii sale. Prin urmare, acestuia i s-a propus să incendieze comisariatul militar din Tiraspol, fiind ulterior instruit cum să acţioneze în acest sens.

Pentru fapta sa, individul ar fi primit 1.500 de lei (circa 75 de euro).

Actualmente, acesta riscă ani grei de închisoare, fiind acuzat de „procurorii” din Transnistria de „acte de terorism” şi „diversiune”.

Fiind interogat de „procurorii” din Transnistria, Alexandru D., a recunoscut şi-a recunoscut fapta.

   

Amintim că, pe 12 mai, în clădirea Comisariatului militar din Tiraspol au fost aruncate două cocktailuri Molotov. Unul a căzut pe trotuar, iar celălalt a rămas blocat între gratiile ferestrei. Angajaţii Comisariatului au intervenit rapid şi au stins flăcările.

Reamintim că autorităţile neconstituţionale din regiunea transnistreană au instituit cod roşu de pericol terorist, după ce în Transnistria au avut loc mai multe explozii asupra infrastructurii „de stat” a regiunii.

În seara zilei 25 aprilie, la sediul aşa-zisului Minister de Securitate (MGB) de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii. O explozie s-a produs şi asupra unei unităţi militare din satul Parcani.

Pe 26 aprilie curent, s-au produs noi explozii în oraşul Grigoriopol din regiunea transnistreană. Două antene de telecomunicaţii au fost afectate.

Maia Sandu a spus că anumite forţe „pro-război” din Transnistria sunt interesate în destabilizarea situaţiei. 

Maia Sandu a confirmat că s-au produs explozii şi pe Aerodromul din Tiraspol, precizând că nu sunt cunoscute sursele exploziei.

Ministerul Apărării al Ucrainei susţine că explozia în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, aşa-zisul MGB este „o acţiune provocatoare organizată de serviciile speciale ruseşti”.

Aşa-numitul „minister de interne” de la Tiraspol a acuzat autorităţile de la Kiev că ar fi folosit drone deasupra satului Cobasna, raionul Rîbniţa (teritoriu necontrolat de autorităţile de la Chişinău şi care se află la câţiva kilometri de Ucraina) unde se află depozitul cu muniţii sovietice, care, potrivit experţilor, este cel mai mare depozit de muniţii din Europa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite