Provocare șahistică pentru jurnaliști

Provocare șahistică pentru jurnaliști

Anatol Pâtov și Liubomir Madan, cel ma vârstnic și cel mai tânăr participant

Asociatia Presei Sportive din Moldova (APSM) a organizat un turneu de şah cu participarea jurnaliştilor. Evenimentul a avut loc la Clubul republican de şah şi joc de dame, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun.

În lupta pentru premiile puse în joc s-au angrenat opt participanţi. Învingător al turneului a fost declarat unul dintre cei mai experimentaţi şahişti-jurnalişti, candidatul în maeştri al sportului, Roman Rusov, managerul portalului sports.md. El şi-a invins toţi adversarii în cele şapte partide disputate. Pe treapta secundă a clasamentului s-a clasat Vasile Vatamanu, ziarist independent, ex-ofiţer de presă la Federaţia Moldovenească de Fotbal, care a totalizat cinci puncte. Cu un punct mai puţin a obţinut ocupantul locului trei, Pavel Bradescu, redactor-şef al publicaţiei Comitetului Naţional Olimpic „Sport Plus".


Conform regulamentului aprobat al turneului, toţi participanţii au beneficiat de premii băneşti. În finalul evenimentului, preşedintele APSM, Vladimir Colesnicenco, a oferit şi trei premii speciale: arbitrului turneului, Valeriu Racu, celui mai tânăr şahist Liubomir Madan (Radio Moldova) şi decanului de vârstă, Anatol Pâtov (Sport-Curier).

Conducerea APSM a decis să organizeze şi un turneu similar la joc de dame, care va avea loc cu ocazia sărbătorilor pascale.;


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările