Protest la Chişinău: fără comunişti în alianţa pro-europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 300 de persoane au ieşit astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău şi au protestat faţă de alianţa tacită dintre comunişti şi cele două partide declarate pro-europene, PLDM şi PD. Participanţii au scandat lozinci anti-comuniste şi au cerut înlăturarea PCRM din alianţa politică.

În urma unei mobilizări pe reţelele de socializare, oamenii s-au adunat în faţa Guvernului şi şi-au exprimat îngrijorarea faţă de situaţia politică din ţară şi de faptul că Republica Moldova ar putea ajunge din nou pe mâna comuniştilor.

Un pensionar în vârstă de 77 de ani spune că singurul mod de a schimba ceva este declanşarea unei revoluţii. „Alianţa formată acum are scopul să întoarcă Moldova de la cursul european şi să ofere ţara lui Putin. Trebuie să facem o revoluţie. Dacă vom continua cu aceeaşi guvernare, ce se întâmplă în Ucraina, se va întâmpla şi la noi”, spune Mihai Gonţa.

De cealaltă parte, activistul Oleg Brega a afirmat că cel mai important lucru este pacea. „Îmi doresc libertate, pace şi o guvernare responsabilă. Protestele trebuie să fie paşnice, fără violenţă”, a spus Brega.

Totodată protestatarii s-au arătat indignaţi de faptul că Republica Moldova ar putea să nu depună cererea de aderare la Uniunea Europeană în acest an. „Noi vrem în Europa. Vrem o ţară în care să ne putem creşte copiii”, spune o femeie venită la protest.

Mişcarea Civică Tinerii Modovei a elaborat o proclamaţie adresată partidelor parlamentare în care se cere renunţarea la imunitatea deputaţilor, înlăturarea comuniştilor din conducerea Parlamentului şi reformarea urgentă a justiţiei. Aproximativ 300 de oameni au semnat proclamaţia. Protestul a fost unul paşnic şi întreaga acţiune a fost supravegheată de forţele de ordine. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite