Proiect: Şoferii prinşi băuţi la volan vor da examene pentru a-şi redobândi permisul

Proiect: Şoferii prinşi băuţi la volan vor da examene pentru a-şi redobândi permisul

Şoferii prinşi băuţi la volan şi rămaşi fără premise de conducere nu şi le vor putea redobândi decât după ce vor susţine repetat examenele pentru obţinerea permisului auto.

Ştiri pe aceeaşi temă

După caz, persoana va trebui să frecventeze şi un program pentru corectarea comportamentului social sau un curs de instruire antialcoolică şi antidrog. Un proiect de lege în acest sens, elaborat de către Ministerul Afacerilor Interne, este supus dezbaterilor publice, transmite IPN.
 
Permisul de conducere se anulează dacă şoferul a fost condamnat printr-o hotărâre judecatorească definitivă cu pedeapsă penală sau sancţiune contravenţională de privare de dreptul de a conduce vehiculele pe un termen de 1 an şi mai mult.
 
În acelaşi proiect de lege se propune completarea Codului contravenţional cu un articol ce vizează ridicarea provizorie a permisului de conducere, până la pronunţarea hotărârii judecătoreşti asupra cauzei. Totodată, se propun modificări la capitolul sancţionării, prin micşorarea termenului de privare de dreptul special de a conduce vehicule de la 2 la 3 ani, până la termenul de la 6 luni la 1 an. Acest fapt se motivează prin asigurarea respectării principiului proporţionalităţii la tragerea la răspundere contravenţională faţă de legea penală.
 
citeste totul despre: