Procuror anticorupţie, reţinut pentru luare de mită

Procuror anticorupţie, reţinut pentru luare de mită

Un procuror anticorupţie a fost pus sub învinuire în cadrul unui dosar penal pornit pentru corupere pasivă. Acesta a fost reţinut miercuri, 9 octombrie, în jurul orei 21.30, în timp ce primea 1.500 de euro mită, transmite IPN.

Procurorul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a spus în cadrul unui briefing de presă că miercuri, 9 octombrie, în adresa Procuraturii Anticorupţie a parvenit o plângere de la un poliţist care a invocat estorcarea de către un procuror a sumei de 1.500 de euro. Procurorul i-a cerut banii a influenţa o decizie favorabilă pe marginea cauzei penale care invoca că se află în gestiunea sa.

Suspectul a fost reţinut în momentul primirii banilor. Acesta a fost arestat pentru 72 de ore şi se află în izolatorul CNA. Procurorul îşi recunoaşte vina şi participă la acţiunile de urmărire penală. Procurorii anticorupţie urmează să decidă asupra măsurii preventive pe care să o aplice după expirarea termenului de 72 de ore.

Viorel Morari a mai menţionat că, examinând cauza penală, s-a constat că dosarul penal în privinţa poliţistului petiţionar, a fost clasat încă la 30 septembrie. Acesta fusese cercetat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: