Procuratura R. Moldova a deschis un dosar penal pe faptul delapidării averii statului la importul energiei electrice

Procuratura R. Moldova a deschis un dosar penal pe faptul delapidării averii statului la importul energiei electrice

Procuratura Generală a Republicii Moldova a anunţat luni, 13 septembri, că a iniţiat urmărirea penală pe faptul delapidării mijloacelor financiare ale statului prin intermediul unor scheme criminale în procesul de import a energiei electrice în Republica Moldova, cu prejudicierea statul în proporţii deosebit de mari.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, la începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA „Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea Republicii Moldova cu energie electrică, prin înţelegere prealabilă şi de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, precum şi alte persoane, inclusiv din afara ţării, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de circa 12 milioane de dolari, echivalentul a 124 milioane de lei.
 
Potrivit materialelor, schema implementată le-ar fi permis persoanelor implicate să delapideze banii statului prin metoda majorării neîntemeiate a preţului de achiziţie a energiei electrice şi însuşirii diferenţei de preţ.

Având în vederea complexitatea cazului, al cărui obiect juridic vizează securitatea energetică a statului, prin Ordonanţa Procurorului General a fost dispusă efectuarea urmăririi penale de către un grup de procurori din cadrul Procuraturii Generale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările