Procesul educaţional din R. Moldova, suspendat până pe 15 mai din cauza răspândirii COVID-19

Procesul educaţional din R. Moldova, suspendat până pe 15 mai din cauza răspândirii COVID-19

FOTO simbol

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării anunţă despre prelungirea suspendării procesului educaţional în cadrul instituţiilor publice şi private, de educaţie timpurie, instituţiile de învăţământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învăţământ extraşcolar şi de învăţământ special pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pe toată durata stării de urgenţă, adică până pe 15 mai 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă emis de minister, conducătorii instituţiilor de învăţământ de toate nivelurile, publice şi private, vor continua organizarea procesului educaţional la distanţă prin utilizarea tehnologiilor informaţionale şi comunicaţionale, în perioada în care este restricţionată desfăşurarea procesului educaţional în incinta instituţiilor de învăţământ, în conformitate cu următoarele documente normative:
 
-Metodologia privind continuarea la distanţă a procesului educaţional în condiţii de carantină pentru instituţiile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal (aprobată prin ordinul nr. 351/2020);
-Regulamentul-cadru de organizare a învăţământului profesional tehnic în perioada în care accesul în instituţii este restricţionat (aprobat prin ordinul nr. 350/2020);
-Recomandările-cadru de organizare a activităţilor didactice în sistem online în instituţiile de învăţământ superior, pe perioada suspendării procesului educaţional în sălile de studii (aprobate prin ordinul nr. 366/2020).
 
Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării îndeamnă comunitatea educaţională la responsabilitate şi solidaritate.

Amintim că numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească. Ministra Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat că pe parcursul zilei de miercuri, 25 martie, au fost confirmate alte 24 cazuri de infectare cu coronavirus, din 153 probe procesate. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 149.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: