Procedura simplificată de extrădare, votată de Parlament

Procedura simplificată de
extrădare, votată de Parlament

Parlamentul a votat în lectură finală proiectul de ratificare a celui de-al treilea Protocol adiţional la Convenţia europeană de extrădare, semnat de Republica Moldova la 12 aprilie 2013. Protocolul instituie un mecanism simplificat de aplicare a procedurii de extrădare în cazul persoanelor care îşi vor exprima acordul pentru extrădare statului solicitant, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţia privind consimţământul persoanei de a fi predată autorităţilor competente ale statului solicitant va fi înregistrată într-un proces verbal în conformitate cu legislaţia părţii solicitate. Persoana în cauză va beneficia de toate garanţiile procedurale prevăzute de legislaţia fiecărei părţi, în special de accesul la un avocat şi interpret.
 
Cel de-al treilea Protocol adiţional la Convenţia europeană de extrădare a fost elaborat de experţi ai Consiliului Europei, întocmit la Strasbourg pe 10 noiembrie 2010. Acesta urmează a fi prezentat spre examinare preşedintelui Republicii Moldova şi va intra în vigoare după trei luni de la ratificare.
 
citeste totul despre: