Printre pasagerii de pe vasul de croazieră eşuat în Mediterana s-au aflat şi şase moldoveni FOTO

Printre pasagerii de pe vasul de croazieră eşuat în Mediterana s-au aflat şi şase moldoveni FOTO

Costa Concordia

Navă de croazieră italiană Costa Concordia cu 4.200 de persoane la bord a naufragiat în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apele Mării Mediterane, bilanţul provizoriu arătând trei morţi, 40 de răniţi şi mai multe persoane dispărute, cel mai probabil decedate. În ceea ce îi priveşte pe moldovenii aflaţi la bord, ultimele informaţii arată că aproximativ şase conaţionali se aflau pe vasul de croazieră.

Ştiri pe aceeaşi temă

La bordul navei de croaziera Costa Concordia se aflau in total 4.230 de persoane, dintre care 3.216 de pasageri.

DUMINICA, ORA 16.00: Apel disperat al unei românce: „Nu mai ştiu nimic de iubitul meu aflat la bordul vasului Costa Concordia!". O femeie din Bucureşti cere sprijinul cotidianului „Adevărul" în speranţa că prietenul ei, angajat pe nava de lux naufragiată în Marea Mediterană, va recepţiona mesajul şi-i va da un semn de viaţă. Citeşte detalii aici:

Compania italiană Costa Crociere a prezentat doar nationalităţile pasagerilor navei, urmând să fie anunţate şi cele ale membrilor echipajului.

Potrivit Costa Crociere, dintre cei 3.216 pasageri, 989 erau italieni, 569 erau germani, 462 francezi, 177 spanioli, 129 americani, 127 croaţi, 108 ruşi, 74 austrieci, 60 elveţieni, 46 brazilieni şi 46 japonezi.

La bordul navei erau şi 42 de olandezi, 33 de ucraineni, 30 sud-coreeni, 20 de români, 26 din Hong Kong, 25 de britanici, 21 de australieni, 17 argentinieni, 13 taiwanezi, 12 canadieni, 12 chinezi, 11 portughezi, 10 columbieni, 10 chilieni, nouă turci, opt belgieni, opt israelieni, noua kazahi, opt peruani, opt polonezi, şase moldoveni, şase nepalezi, cinci suedezi, cinci venezuelani, patru danezi, patru dominicani, patru sârbi, patru sud-africani, trei olandezi, trei belarusi, trei greci, trei unguri, trei iranieni, trei irlandezi şi trei macedoneni.

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA IMAGINI ALE NAUFRAGIULUI ŞI DE LA OPERAŢIUNILE DE SALVARE!


 

UPDATE 18.00: Cele trei victime anunţate oficial sunt doi francezi şi un peruvian.

Scafandrii italieni continuă să le caute pe cele 70 de persoane dispărute, scrie publicaţia „Corierre della sera". Între timp, s-a anunţat şi naţionalitatea celor trei victime declarate oficial. Este vorba de doi turişti francezi şi de un marinar peruvian.

UPDATE 17.45: Evacuarea a fost ordonată la o oră după impact

Publicaţia italiană „La stampa" scrie că s-a ordonat evacuarea vasului la o oră de la impact. Căpitanul de pe Costa Concordia a spus, tot pentru „La Stampa“, că vasul s-a lovit de o rocă nesemnalizată.

 
CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO 1


Corespondentul BBC, specialist în transporturi, Richard Westcott este de părere însă că tragedia s-a produs din cauza unei erori umane. „Poate fi vorba de o eroare umană sau de o defecţiune a generatoarelor electrice. Cu siguranţă că investigaţiile se vor desfăşura pe toate planurile, dar cred că specialiştii se vor concentra către sistemul electric. Este cunoscut faptul că cele mai multe vase moderne folosesc generatoare electrice pentru a comanda motoarele. O întrerupere de curent ar fi putut pune echipajul în imposibilitatea de a evita pericolul“, a scris Westcott pe BBC.co.uk.


CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO 2

VIDEO: Imagini din elicopter (sursa repubblica.it)

Pe de altă parte, conform declaraţiilor Prefectului din Grossetto, la ora 11.00 (ora locală), au fost confirmate 3 persoane decedate şi 14 răniţi. Din informaţiile obţinute până în prezent rezultă că printre decedaţi nu se află cetăţeni români, dar operaţiunile de salvare a pasagerilor sunt în desfăşurare.


GALERIE FOTO 3

Bilanţul provizoriu actualizat al accidentului este de trei morţi şi circa 40 de răniţi.

Informaţii Corierre della Sera, care citează un oficial local, arată că numărul celor dispăruţi este de 50 de persoane dintre cele 4.234 de la bord. Dintre pasagerii aflaţi la bord 52 era copii cu vârste cuprinse între 0 şi 6 ani. Autorităţile susţineau însă că numărul celor dispăruţi s-ar putea mări pentru că 70 de oameni nu ar răspuns la apel.


CLICK pe poză pentru GALERIE FOTO!


CLICK AICI SĂ VEZI CUM ARĂTA VASUL DE LUX LA INTERIOR


CUM ARĂTA VASUL DE CROAZIERĂ COSTA CONCORDIA ÎNAINTE DE TRAGEDIE:Opt sau şase morţi

În ceea ce priveşte numărul morţilor, informaţiile sunt încă contradictorii, unele surse spunând că este vorba despre opt morţi, alţii că ar fi vorba despre şase persoane decedate. Deocamdată, oficial au fost confirmaţi doar trei morţi, însă este de aşteptat ca numărul acestora să crească din clipă în clipă. Autorităţile italiene au anunţat însă iniţial că este vorba despre opt persoane dispărute.

La bordul navei Costa Concordia se aflau aproximtiv 4.200 de pasageri dintre care 1.000 de pasageri italieni, 500 de germani şi 160 de francezi, şi restul de alte naţionalităţi, şi 1.000 de persoane care fac parte din echipaj.

Incidetul a avut loc la ora cinei, vineri seara, când nava de croazieră a lovit un banc de nisip din apropierea insulei intaliene Giglio, de pe coasta de vest a Italiei.

"Pasagerii luau cina în momentul în care s-a auzit o izbitură foarte puternică, s-a luat luminia, toate tacâmurile au căzut pe podea şi ni s-a spus că vasul a suferit câteva probleme electrice", a povestit unul dintre pasageri potrivit agenţiei de ştiri ANSA.

Nava de croazieră de 290 de metri lungime a început să ia apă şi să se încline la 20 de grade. "Atunci a apărut apelul de urgenţă care a ordonat abandonul vasului", a povestit un steward de pe Costa Concordia.

Evacuarea nu s-a terminat încă, peste 300 de persoane aşteaptă să fie evacuate de pe vasul Costa Concordia. Operaţiunea este destul de complicată din cauza înclinării vasului. Unii pasageri au "fugit" cu bărcile, alţii au fost preluaţi de elicoptere, însă alţii au preferat să înoate.

Costa Concordia cu peste 4.200 de persoane la bord plecase din Savone într-o croazieră de 7 zile pe Marea Mediterană, cu escale prevăzute la Civitavecchia, Palermo, Cagliari, Palma de Majorca, Barcelona, Marsilia şi înapoi la Savona.

CITIŢI ŞI:

Clujeanul care a supraviețuit naufragiului din Mediterană: „Sunt bine! Dar nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut noi!"

Un bistriţean printre naufragiaţii din Italia

O dansatoare de pe nava scufundată povesteşte: “Era frig şi întuneric exact ca la scufundarea Titanicului”

Comandantul navei Costa Concordia, eşuată vineri noapte, a fost arestat

UPDATE 56 de români s-au aflat pe vaporul de lux eșuat în Mediterană. Imagini spectaculoase de la fața locului VIDEO

UPDATE O familie din Arad, la bordul navei ce s-a scufundat în Marea Mediterană

Scenariu repetat după un secol: Costa Concordia, scufundat aproape la fel ca Titanicul 

Căpitanul “Titanicului” scufundat în Mediterana a fost arestat pentru omucidere şi părăsirea navei

Naufragiul „Titanicului din Mediterana“: Salvatorii încearcă să scotă o persoană captivă pe nava Costa Concordia

UPDATE 56 de români s-au aflat pe vaporul de lux eșuat în Mediterană. Imagini spectaculoase de la fața locului VIDEO

Naufragiu cu 56 de români în Italia. Ambasada României și MAE dorm în post. Adevărul oferă sprijin rudelor și prietenilor

Printre pasagerii de pe vasul de croazieră eşuat în Mediterana s-au aflat şi şase moldoveni FOTODacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările