FOTO Principele Radu al României a primit în dar un butoi de vin şi o icoană din partea locuitorilor satului Regina Maria, din Soroca

FOTO Principele Radu al României a primit în dar un butoi de vin şi o icoană din partea locuitorilor satului Regina
Maria, din Soroca

Principele Radu a primit în dar un butoiaş cu vin FOTO: Consiliul Raional Soroca

Principele Radu, aflat în vizită în Republica Moldova alături de Principesa Moştenitoare a României Margareta, a fost ieri în satul Regina Maria din raionul Soroca. Potrivit Publika TV, localnicii l-au întâmpinat pe oaspete cu fanfară, cântece şi daruri. Şi principele a venit cu un cadou: o fotografie a Reginei Maria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Localnicii au fost curioşi să-l cunoască pe Principele Radu, iar primarul comunei Regina Maria a pregătit mai multe daruri pentru familia regală. „Vă dăruim o icoană, care este de la mănăstirea din Nigoreni. O aducem în dar Principesei Margareta. Şi pentru dumneavoastră avem un butoi cu vin“, a precizat primarul comunei Regina Maria, Oleg Nastas.

Şi Principele Radu a oferit un cadou locuitorilor comunei Regina Maria. „Am luat pur şi simplu de la noi de acasă de pe perete o fotografie pe care maiestatea sa Regele Mihai o avea de când era copil, a bunicii lui. Am pus-o într-o ramă nouă şi o oferim cu cea mai mare dragoste, ca să vă călăuzească de aici încolo“, a declarat Principele României, transmite Publika TV.

La începutul secolului 20, Regina Maria, străbunica Principesei Margareta, i-a ajutat pe oamenii din sat la construcţia locuinţelor. În semn de recunoştinţă, localnicii i-au dat satului numele Regina Maria.

La începutul secolului 20, Regina Maria, străbunica Principesei Margareta, i-a ajutat pe oamenii din sat la construcţia locuinţelor. În semn de recunoştinţă, localnicii i-au dat satului numele Regina Maria.

În anii 1922-1924, Regina Maria, străbunica Principesei Margareta, i-a ajutat pe oamenii din partea locului să-şi ridice case, iar aceştia, în semn de recunoştinţă, i-au dat satului numele Regina Maria.

Foto

Principesa Margareta a României şi Principele Radu au ajuns în după-amiaza zilei de luni la Chişinău. Cei doi efectuează o vizită de trei zile în Republica Moldova.

Academia de Ştiinţe a Moldovei i-a oferit Principesei Margareta a României medalia „Dimitrie Cantemir“ şi Monografia „Dinastia Cantemireştilor“, în semn de recunoştinţă pentru colaborarea fructuoasă cu instituţiile de învăţământ din Republica Moldova.

Principesa Margareta şi Principele Radu au ajuns şi la Universitatea Agrară de Stat din Moldova unde au participat la şedinţa solemnă, în cadrul căreia Regelui Mihai I i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa al instituţiei de învăţământ.

Vizita celor doi nu a fost lipsită de incidente. Principesa Margareta şi Principele Radu de România au fost huiduiţi de ultranaţionaliştii comunişti în timp ce-au depus o coroană de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare din Chişinău.

Preşedintele Nicolae Timofti şi-a cerut scuze de la Principesa Margareta pentru incidentul jenant de la monumentul lui Ştefan cel Mare.

Astăzi, în ultima zi a vizitei în Republica Moldova, Familia Regală a depus o coroană de flori la monumentului în memoria victimelor deportărilor staliniste.

Aceştia vor mai avea întâlniri cu Mitropolitul Moldovei Vladimir şi cel al Basarabiei, Petru. Alteţele Regale vor mai vizita Liceul „Regele Mihai“, din Cimişeni, Criuleni.

Localnicii din satul Regina Maria au așteptat delegația regală cu steaguri tricolore și baloane Foto: Consiliul Raional Soroca

Imagini din aceeasi galerie
  • Localnicii din satul Regina Maria au așteptat delegația regală cu steaguri tricolore și baloane Foto: Consiliul Raional Soroca
  • Butoiașul cu vin din satul Regina Maria și icoana destinate Principelui Radu al României Foto: Consiliul Raional Soroca
  • Principele Radu al României a fost primit cu mare fast de localnicii din satul Regina Maria Foto: Consiliul Raional Soroca
  • Portretul Reginei Maria, în satul cu același nume din raionul Soroca Foto: Consiliul Raional Soroca
  • Principele Radu în satul Regina Maria din Soroca Foto: Consiliul Raional Soroca
  • Principele Radu a primit o machetă a cetății din Soroca Foto: Consiliul Raional Soroca
  • Principele Radu le-a oferit autorităților din Soroca un portret al Reginei Maria Foto: Consiliul Raional Soroca
  • Principele Radu a primit în dar de la autoritățile locale din Soroca un butoiaș cu vin Foto: Consiliul Raional Soroca
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările