Primul segment reconstruit al pistei aeroportului din Chişinău a fost redeschis

Primul segment reconstruit
al pistei aeroportului din Chişinău a fost redeschis

FOTO Arhivă

Un segment al pistei Aeroportului Internaţional Chişinău, cu o lungime de un kilometru, a fost reconstruit, fiind deja operabil, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de către „Avia Invest” , companie care administrează aeroportul, se menţionează că, în urma reconstrucţiei primului segment al pistei, aceasta a fost extinsă în lăţime de la 45 la 60 de metri. La fel, au fost finalizate lucrările de schimbare şi modernizare a sistemului balizajului luminos a pistei pe segmentul de un kilometru, ceea ce va permite aeronavelor să efectueze în siguranţă procedurile de aterizare inclusiv în condiţii de vizibilitate redusă.
 
Ulterior, după reconstrucţia întregii piste, Aeroportul Internaţional Chişinău va putea primi şi deservi fără restricţii toate tipurile de aeronave inclusiv avioane de capacităţi mari precum Boeing 777, 767, 787; Airbus A330, A340, A310. Drept urmare a lucrărilor efectuate, va creşte şi capacitatea operaţională a aeroportului, astfel încât pe aeroport va fi asigurat un trafic de 21 nave pe oră, ceea ce va creşte considerabil interesul mai multor companii aeriene noi de a opera de pe aeroport.
 
Lucrările de reparaţie şi reconstrucţie se desfăşoară simultan în mai multe direcţii şi cuprind aria atât a terminalului cât şi a aerodromului. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: