Primul documentar despre Tudor Casapu va fi transmis pe Moldova 1

Primul documentar despre Tudor Casapu va fi transmis pe Moldova 1

Halterofilul Tudor Casapu a fost medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 1992, din Barcelona Foto: Adevărul

Un documentar despre viaţa olimpicului medaliat cu aur la haltere în 1992, Tudor Casapu, a fost prezentat în regia lui Alexei Barat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scenariul a fost scris de jurnalistul Efim Josanu. Filmul face parte din seria documentarelor „Demnitate naţională”, proiect susţinut de televiziunea publică Moldova 1, transmite IPN.

Filmul prezintă viaţa campionului, plină de obstacole, pe care le-a depăşit având credinţa că mai poate schimba ceva. Este un film plin de emoţii, redat printr-o simplitate şi o fineţe regizorală, lăsând protagonistul să se întâlnească cu spectatorul în cele mai importante momente din viaţa sa, spun autorii acestei producţii.

„Tudor Casapu a ştiut să depună eforturi şi să ajungă un om mare. Am vrut să îl arătăm prin simpleţea lui. Dacă filmul a avut impact, dacă a transmis publicului emoţiile pe care le-am trăit şi noi, şi Tudor, înseamnă că am reuşit”, a spus regizorul.

Filmul este o provocare şi pentru alţi producători de documentaristică, este un început de cale, spune Efim Josanu. „Am avut norocul să am un protagonist pregătit. Ceea ce este interesant la Tudor Casapu e că nu s-a oprit la dimensiunea campionului olimpic. El vede continuare în generaţiile care vin. Deocamdată avem doi medalişti la Jocurile Olimpice de la Londra pe care Tudor Casapu i-a pregătit”, a menţionat jurnalistul.

Viaţa lui Tudor Casapu arată, încă o dată, că dragostea de ţară poate schimba destine. „În viaţă omul poate are şi talent, dar dacă nu depune efort şi voinţă, atunci nu ştiu ce să spun. Omul trebuie să muncească. Totul ce se dobândeşte, se face prin multă muncă”, a spus protagonistul filmului.

Tudor Casapu este medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 1992, la Barcelona. În prezent, este şeful Secţiei sport profesionist la Clubul Sportiv Central „Dinamo” din Chişinău. De asemenea, este preşedinte al Federaţiei de Haltere din Republica Moldova.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: