Primarul de Taraclia demisionează după intoxicaţiile la tabăra din localitate

Primarul de Taraclia demisionează după intoxicaţiile la tabăra din localitate

FOTO zdg.md

Primarul oraşului Taraclia, Serghei Filipov, şi-a dat demisia după cazul de intoxicaţie a circa 30 de copii, acum o săptămână, la o tabără din localitate. Edilul menţionează că îşi asumă toată responsabilitatea pentru cele întâmplate, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Au fost vremuri mai complicate, dar nu a fost mai rău. Le mulţumesc colaboratorilor de la Urgenţă, ai Centrului de sănătate Taraclia, ai Direcţiei pentru siguranţa alimentelor Taraclia, medicului-şef a Spitalului raional, medicului infecţionist, personalului medical al spitalului şi al laboratorului clinic pentru operativitate şi pentru grija pentru copii”, scrie primarul într-o postare pe Facebook.

Serghei Filipov le cere iertare părinţilor, menţionând că este tată a trei copii şi înţelege ce-au simţit aceştia. „Iertaţi-mă, dacă este posibil”, mai spune primarul.

Acum o săptămână, în jur de 30 de copii cu vârstele cuprinse între 7 şi 14 ani au fost internaţi în Spitalul raional Taraclia cu suspiciuni de toxiinfecţie. Copiii se odihneau în tabăra „Ciaica”. Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a prezentat concluziile anchetei, menţionând că, potrivit debutului brusc şi perioadei de dezvoltare a intoxicaţiei, agentul patogen a fost transmis pe cale alimentară.
 
De asemenea, s-a constatat că tabăra de odihnă a fost deschisă fără autorizaţie sanitară, iar personalul a fost admis în câmpul muncii fără examenul medical.

 

citeste totul despre: