Primăria Chişinău va identifica un teren pentru depozitarea anvelopelor

Primăria Chişinău va identifica un teren pentru depozitarea anvelopelor

FOTO simbol Guliver/Getty Images

Autorităţile municipale vor identifica un teren pentru depozitarea anvelopele uzate. Agenţii economici îşi vor asuma cheltuielile pentru transportarea cauciucurilor către locul depozitării, dar nu vor trebui să plătească taxă de depozitare, transmite IPN.


Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, le-a cerut pretorilor să meargă în inspecţie prin sectoare pentru a monitoriza locurile unde cauciucurile sunt lăsate pe marginea drumului, în special în apropierea vulcanizărilor. Pretorii le vor comunica agenţilor economici despre oportunitatea de evacuare a cauciucurilor pe terenul care va fi identificat în următoarele zile. După ce va fi colectată o cantitate suficientă de anvelope, se va lua decizia de evacuare a acestora.

Directorul Asociaţiei Spaţii Verzi, Serghei Carp, a declarat că, în ultimele zile, cât s-au făcut lucrări de salubrizare a zonei din preajma lacului Albişoara, au fost evacuate două remorci de anvelope uzate către platforma de reciclare amplasată în direcţia gunoiştii municipale.

Potrivit Codului Contravenţional, amenda pentru un agent economic care nu evacuează cauciucurile este de maximum 9 mii de lei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: